Til mine brødre og søstre i Norge som elsker Israel – Shalom fra Jerusalem, Guds by

I de senere år har jeg blitt mer og mer bevisst over at det er et økende antall kristne i Norge som elsker Israel. Jeg har alltid visst at det finnes kristne som har en kjærlighet for Israel, men jeg visste ikke hvor stor kjærlighet; hvor sterk og dyp den var. Jeg reiste rundt i Norge 10 dager i slutten av sist år, i store byer og små tettsteder. Jeg møtte grupper og personer der Israel var kjernen i livet deres. Jeg så personer som virkelig føler at de er våre søsken, bare at de bor langt borte. Når jeg var der, så jeg Israelske flagg plassert synlige og med respekt i kirkene. Da jeg var der så jeg store skilt med teksten ”Be om fred for Jerusalem”. Jeg hørte og så grupper som møttes jevnlig bare for å be om fred for Jerusalem, om fred for Israel og for det jødiske folk.

Mat til fattige i Jerusalem.

Matkuponger til fattige i Jerusalem.

Jeg så enkeltpersoner, som bare ved å nevne navnet Israel, så fikk det hjertet deres til å slå raskere. Jeg så gløden i øynene når de snakket om, eller nevnte Israel. Det var en overraskelse og stor glede for meg at noen som ikke er jøder er med å bryte ned barrierer av mistenksomhet og avstand.

Jeg er ikke så naiv at jeg tror at alle nordmenn elsker Israel. Jeg skulle ønske det var slik. Dessverre så er ikke dette tilfellet. Kanskje de fleste eller flesteparten av nordmenn ikke elsker Israel, og selvfølgelig er det også nordmenn som hater Israel. For meg, og for de fleste Israelere, er det nytt å se kjærlighet til Israel. Historien til vår nasjon er ikke ren fra hat eller blod. Dagens politikk i Norge bekrefter dette. De som hater Israel, og store Jødemordere (som ondskap eller Hizbolla), ønskes velkommen til Norge med rød løper og samme respekt som konger får. Israelere eller jøder som kommer til Norge får gode sikkerhetsråd (i kjærlighet) om å holde deres identitet skjult eller ikke å vise den offentlig. Mine kjære sa også til meg at jeg måtte prøve å unngå å gå rundt med tydelig jødisk identitet.

Uansett, jeg så mange gnister av lys og kjærlighet i alt mørket og hatet, fra individer og organisasjoner som elsker Israel. Jeg snakket med folk i Norge om min organisasjon som hjelper fattige i Jerusalem, jeg så dyp omsorg og bekymring for situasjonen til disse fattige familiene. Jeg kjente i mitt hjerte at oppdraget mitt, og for min organisasjon Noam Eliezer, er å være en bro av kjærlighet og fred mellom de to nasjonene, og å bryte ned barrierer av fiendskap, mistenksomhet og fremmedgjøring, som en stor del av de Israelske folket kjenner på.

Jeg forklarer og forteller mine jødiske og israelske venner om de opplevelsene jeg hadde i Norge. Jeg forteller dem hva mine øyne så og hva jeg følte i mitt hjerte. Jeg så tårer i menneskers øyne da jeg snakket om Israel. Jeg kjente stor glede da jeg snakket om Israel. Dette er ikke bare fortellinger fra en drøm eller en fantasi, dette er ting som mine øyne så. Dette er ikke noe jeg leste i nyhetsavisene. Jeg innså at dette var synene som profetene så da de snakket om de siste dager, profetier som taler om at ulven og sauen skal bo sammen.

Jeg skal være ærlig med dere. Da jeg forberedte denne turen hadde jeg mange bekymringer. Jeg viste ikke nøyaktig hva jeg gikk til. Jeg har ikke mye erfaring med slike turer. Jeg tenkte jeg skulle møte noen venner og ingenting annet. Men jeg ble storlig overrasket. Veldig raskt. Det tok litt tid å samle meg og innse at jeg virkelig var i en visjon, de siste dager. Akkurat nå kjenner jeg på ansvaret. Det er en tung og viktig oppgave å være en bro og videreformidle følelsen av søskenkjærligheten i Norge til nasjonen Israel, til jødene.

Skolesekker og bøker til fattige barn i Jerusalem.

Skolesekker og bøker til fattige barn i Jerusalem.

Jeg kjenner i mitt hjerte at jeg og organisasjonen Noam Eliezer har et oppdrag og en plikt til å bygge broer av kjærlighet og fred mellom de to nasjonene. Bryte ned barrierer av fiendskap, mistenksomhet og fremmedgjøring mellom de to nasjonene. Det store flertallet i Israel føler på fiendskapet og hatet fra de kristne Europeiske landene, og spesielt fra Norge. Det er motsetninger, avstand og stor mistanke. Jeg har ofte sett forbauselse når jeg snakker om at kristne elsker Israel, de tror jeg er en drømmer. Men jeg tror at i tro og tålmodighet, utholdenhet og samarbeid så kan vi endre hjerter. Bort fra frykt, mistenksomhet, fremmedgjøring og avstand.

Jeg skal gjøre mitt ytterste for å bygge opp et sterkt og kjærlig forhold mellom dere kristne og oss jøder, men jeg håper og ber om at vi kan gjøre det sammen. Fordi, sammen er vi sterke! Vi trenger hverandres velsignelser, bønner, oppmuntring og besøk. Og som en konkret handling før sabbater og helligdager kan du være med å velsigne dine fattige jødiske brødre og søstre gjennom å gi en gave til Noam Eliezer.

”Den som forbarmer seg over den fattige, låner til Herren, og Herren skal gjengjelde ham hans velgjerning.” Salomos ordspråk 19, 17

Jeg vil fortelle en liknelse om hvordan vi låner til Gud når vi gir til de fattige og hvordan Han vil gi oss tilbake. Å ære Herren i sannhet.

En mann skulle gifte seg og inviterte venner og familie til sitt storslåtte bryllup. Han ringte til sin bror i et land langt borte og sa: Jeg skal gifte meg om 3 måneder og ha en stor fest, jeg vil at du og hele din familie skal komme, og alle kostnader du har for å ære meg vil jeg betale. Og ikke glem å gjøre dette for vår bror også, han som bor nær deg.

Broren tok med seg sin kone og alle barna og ut for å kjøpe fine festklær, fra topp til tå. De gikk til frisør og hudpleie, de gjorde sitt ytterste i 3 måneder for å se flotte og velkledde ut. I siste liten, 2 dager før avreise, tok han sin andre bror med ut og kjøpte finklær til han.

Tiden for bryllupet kom og hele familien reiste til broren/brudgommen som skulle gifte seg. Det var et hjertelig gjensyn og festen var uten sidestykke. Broren hadde tatt med seg alle kviteringene og bestemte seg for å vente på at brudgommen skulle betale han tilbake alle kostnadene. Da festen var over hadde brudgommen enda ikke nevnt noe om dette. Broren ventet tålmodig, men ved avskjed hadde brudgommen enda ikke nevnt noe. Broren tenkte kanskje at han hadde glemt det hele og sa til brudgommen: Her er alle kviteringene for de utgiftene vi har hatt i forkant av bryllupet, husker du at du sa at du skulle betale kostnadene våre? Brudgommen svarte broren sin og sa: Har du glemt hva jeg sa til deg? Alle kostnader du har for å ære meg skal jeg betale, men du har bare æret deg selv. Hvis du ville ære meg skulle du tatt vår felles bror ut og gitt han samme behandling som deg selv og din familie.

Ofte ærer vi kun oss selv ved å kjøpe fine klær og lage til flotte måltid. Ved å gi til de fattige ærer vi Herren vår Gud, for de fattige er også Guds barn og våre søsken, og ved å gi til dem viser vi Herren ære. Gud prøver oss på denne måten om vi ærer Ham eller oss selv. For oss jøder er det spesielt viktig ved sabbater og helligdager å ta oss av de fattige fordi vi vet at dette er Guds vilje og vi tror at alt det vi bruker til å ære vår Far på denne måten vil vi få igjen av Ham.

Skolebøker til fattige barn i Jerusalem.

Skolebøker til fattige barn i Jerusalem.

Jeg vil hilse dere alle med disse skriftstedene:
”Jeg vil velsigne dem som velsigner deg….” 1. Mos. 12, 3
”Er ikke dette den faste jeg finner behag i…. Er det ikke dette at du bryter ditt brød til den som sulter, og lar hjemløse stakkarer komme i hus – når du ser en naken, at du da kler ham, og at du ikke drar deg bort fra dem som er av ditt eget kjøtt og blod? Da skal ditt lys bryte fram som morgenrøden, og din legedom snart spire fram. Din rettferdighet skal gå fram for ditt åsyn, og Herrens herlighet skal danne din baktropp.” Jesaia 58, 6 – 8

Yitschak Naghi

 

ARKIV NYHETSBREV:

Nyhetsbrev Nov. 2014

Nyhetsbrev Nov. 2014

Nyhetsbrev Nov. 2014

Nyhetsbrev Nov. 2014

Sabbatsfest Okt. 2014

Sabbatsfest Okt. 2014

September 2014

September 2014

Nyhetsbrev August 2014

Nyhetsbrev August 2014

Nyhetsbrev August 2014

Nyhetsbrev August 2014

Nyhetsbrev Juli 2014

Nyhetsbrev Juli 2014

Nyhetsbrev Juni 2014

Nyhetsbrev Juni 2014

Nyhetsbrev Februar 2014

Nyhetsbrev Februar 2014

Nyhetsbrev Mars 2014 - Del 1

Nyhetsbrev Mars 2014 – Del 1

Nyhetsbrev Mars 2014 - Del 2

Nyhetsbrev Mars 2014 – Del 2

Nyhetsbrev September 2013

Nyhetsbrev September 2013

Nyhetsbrev November 2013

Nyhetsbrev November 2013

Nyhetsbrev Desember 2013

Nyhetsbrev Desember 2013

Nyhetsbrev Juli 2013

Nyhetsbrev Juli 2013